Μαθήματα πιάνου online με βίντεο

Είναι πάντοτε καλύτερα για ένα μαθητή να μαθαίνει μουσική πλάι σε ένα δάσκαλο. Όμως υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει τη μουσική, θέλει να μάθει να παίζει πιάνο, αλλά δεν έχει να διαθέσει οργανωμένα το χρόνο του για αυτή την ενασχόληση. Γι’ αυτό αναζητάει tutorial και βίντεο στο διαδίκτυο που θα τον βοηθήσουν να μάθει να παίζει πιάνο στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει.

Μέχρι τώρα στην Ελλάδα δεν υπήρχε συστηματική μέθοδος εκμάθησης του οργάνου μέσω βιντεοσκοπημένων μαθημάτων. Όποιος ψάχνει για λύσεις στο διαδίκτυο καταφέρνει να αποκτήσει “σπασμένες” πληροφορίες χωρίς ροή.

Υπάρχουν πάρα πολλά οργανωμένα μαθήματα τέτοιου τύπου στην αγγλική γλώσσα, αλλά όχι για το είδος μουσικής που συνήθως ενδιαφέρει το ελληνικό κοινό, δηλαδή τη σύγχρονη ελληνική μουσική, ενώ δεν είναι δεδομένο πως ο ενδιαφερόμενος γνωρίζει τόσο καλά την αγγλική γλώσσα ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τέτοιες σειρές βιντεοσκοπημένων μαθημάτων.

Αυτό το κενό ήρθαμε να καλύψουμε στο partitoura.gr

Με τα 30 χρόνια διδακτικής εμπειρίας της Χρύσας Οικονομάκη, δημιουργήσαμε μια σειρά μαθημάτων που στόχο έχει να αισθανθείς το δυνατό περισσότερο πως έχεις ένα δάσκαλο δίπλα σου.

Η πρώτη σειρά μαθημάτων αφορά τους αρχάριους και ολοκληρώνεται σε 8 μαθήματα. Όταν καλύψεις την ύλη των 8 μαθημάτων θα έχεις μάθει τη θεωρία της μουσικής, θα έχεις κατανοήσει το ρυθμό και την μουσική ανάγνωση, ενώ θα μπορείς να παίζεις πιάνο σε ένα μέτριο αλλά πολύ ικανοποιητικό επίπεδο με γερές βάσεις ώστε να μπορέσεις να συνεχίσεις θετικά και με πρόοδο τη μελέτη σου.

Κάθε μάθημα περιέχει ύλη μελε΄της ενός ολόκληρου μήνα. Καλύπτει τη θεωρητική κατάρτιση, την τεχνική του πιάνου, περιλαμβάνει ελληνο-αγγλικό λεξικό, play along, ρυθμικές ασκήσεις, αναλυτικά βίντεο για το πως θα παίξεις κάθε άσκηση και κάθε τραγούδι.

Στην πραγματικότητα, τα 8 μαθήματα είναι μια ολόκληρη σεζόν μελέτης, αλλά βέβαια η ταχύτητα εκμάθησης εξαρτάται και από την έφεση και το χρόνο που διαθέτεις στη μελέτη σου.

Από το 3ο κι όλας μάθημα αρχίζεις να μπαίνεις σιγά σιγά στο νόημα της συνοδείας πιάνου που θα σε ωφελήσει πολύ αργότερα καθώς βήμα βήμα θα αποδεσμευτείς από την καθολική χρήση της παρτιτούρας και θα μπορείς εύκολα να παίζεις τα αγαπημένα σου τραγούδια ακόμα και με τη χρήση μιας σελίδας που περιέχει μόνο στίχους και ακόρντα!

Αν και οι επόμενοι κύκλοι μαθημάτων πρόκειται να εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα ρυθμικά στυλ (Χασάπικο, Ζεϊμπέκικο κλπ.) παράλληλα θα προοδεύεις στην τεχνική σου κατάρτιση, τις θεωρητικές σου γνώσεις και θα ανεβαίνεις επίπεδο.

Σου δίνεται επίσης η δυνατότητα να κλείσεις διαδικτυακή συνάντηση με την καθηγήτρια μουσικής για να επιβεβαιώσεις τις γνώσεις που αποκόμισες και για να λύσεις απορίες εάν τυχόν προκύψουν.

Η πρώτη σειρά μαθημάτων είναι ιδανική για σένα που αναζητάς λύσεις στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερα συμβατό για ηλικίες από 13 έως … 93!

Μπες στα Μαθήματα Μουσικής του Partitoura και δες πιο αναλυτικά τα περιεχόμενα του κάθε μαθήματος.