Τα 10 Καλύτερα Γνωμικά για Πιάνο

Όταν κάτι γίνεται η ζωή σου τότε τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτό. Έτσι και για αυτούς που το πιάνο έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Διαβάστε παρακάτω τα 10 καλύτερα γνωμικά που έχουν σχέση με το πιάνο:

1. “Η ζωή είναι σαν ένα πιάνο. Ότι βγάζεις από αυτό, εξαρτάται από τον τρόπο που το παίζεις

Tom Lehrer”

Γνωμικά με Πιάνο
2. “Τις νότες δεν τις χειρίζομαι καλύτερα από πολλούς μουσικούς. Όσο όμως για τις παύσεις ανάμεσα στις νότες, εκεί βρίσκεται η πραγματική τέχνη.

Artur Schnabel – Αυστριακός πιανίστας”

3. “Η ζωή είναι σαν ένα πιάνο. Τα άσπρα πλήκτρα αντιπροσωπεύουν την ευτυχία και τα μαύρα πλήκτρα αντιπροσωπεύουν την δυστυχία. Αλλά θυμήσου, καθώς προχωράς στη ζωή τα μαύρα πλήκτρα παράγουν επίσης μουσική”
Γνωμικά με Πιάνο4. ” Ένα κομμάτι στο πιάνο το ξέρεις καλά όταν ξυπνήσεις το πρωί, πεινάς, νυστάζεις, έχεις αργήσει στη δουλειά και καθίσεις στο πιάνο και το παίξεις αλάνθαστα. Μόνο τότε το ξέρεις καλά”

5. “Η ζωή είναι σαν το πιάνο. Τα άσπρα πλήκτρα είναι οι χαρούμενες στιγμές και τα μαύρα πλήκτρα οι άσχημες. Αλλά να θυμάσαι ότι τα πλήκτρα παίζονται μαζί για να δώσουν γλυκιά μουσική”
Γνωμικά με Πιάνο

6 “Το να έχεις παιδιά δεν σε κάνει περισσότερο γονιό από όσο το να έχεις πιάνο σε κάνει πιανίστα.

Μάικλ Λεβίν”

7. “Η αγάπη είναι σαν το πιάνο. Στην αρχή πρέπει να παίξεις με τους κανόνες, μετά πρέπει να ξεχάσεις τους κανόνες και να παίξεις από καρδιάς”
Γνωμικά με Πιάνο
8.  “Οι σονάτες του Μότσαρτ είναι μοναδικές: είναι πολύ εύκολες για παιδιά και πολύ δύσκολες για μουσικούς.

Artur Schnabel – Αυστριακός πιανίστας”

9. “Χρειάστηκε πολύ μεγάλο κουράγιο για να ζητήσω από μια νεαρή γυναίκα να με παντρευτεί. Πιστέψτε με, είναι πιο εύκολο να παίξεις ολόκληρο το Petrushka στο πιάνο

Arthur Rubinstein
Γνωμικά με Πιάνο

10.  “Αν δεν ασχοληθώ μια μέρα στο πιάνο θα το καταλάβω εγώ, αν δεν ασχοληθώ δυο μέρες θα το καταλάβουν οι φίλοι μου, αν δεν ασχοληθώ τρεις μέρες θα το καταλάβει όλος ο κόσμος.

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

 

No Responses