Δωρεάν Κουρδιστήρια για PC, κινητά και Tablets

Δωρεάν μουσικά κουρδιστήριαΤα μουσικά κουρδιστήρια (tuners) είναι πολύ χρήσιμες συσκευές για δύο λόγους. Αρχικά με αυτές οι μουσικοί κουρδίζουν το μουσικό τους όργανο γρήγορα και εύκολα ώστε να παίζει σωστά κάθε νότα. Ακόμα και οι έμπειροι μουσικοί χρησιμοποιούν κουρδιστήρια γιατί πολλές φορές στο χώρο που βρίσκονται επικρατεί φασαρία, πχ πριν από συναυλία, και δεν είναι εύκολη υπόθεση το κούρδισμα του οργάνου. Άλλο ένας τρόπος χρήσης των tuners είναι να τα παρακολουθεί ο μουσικός κατά τη διάρκεια της εξάσκησής του και να παρατηρεί πότε ξεφεύγει από το σωστό τόνο του τραγουδιού. Έτσι σιγά σιγά βελτιώνει την απόδοσή του.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε δωρεάν κουρδιστήρια μουσικών οργάνων για PC, κινητά και tablets.

Κουρδιστήρια (tuners) για υπολογιστές και laptop

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τους συγκεκριμένους tuners θα πρέπει να έχετε συνδεδεμένο στο pc σας ένα μικρόφωνο. Αν έχετε laptop τότε το πιθανότερο είναι να έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο. Και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να δώσετε την άδειά σας ώστε η εφαρμογές να το χρησιμοποιήσουν.

Flutetunes Tuner: Ένα απλό κουρδιστήρι με οδηγίες χρήσης.
BestTunerOnline: Άλλο ένα από tuner, με ξεκάθαρο design
123Tuner: Πολύ δημοφιλές  online κουρδιστήρι για κιθάρες.

Κουρδιστήρια (tuners) για κινητά και tables android

Tuner – gStrings: Κατάλληλο για κάθε όργανο, κιθάρα, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, μπάσο, πιάνο, πνευστά όργανα αλλά και για ορχήστρες.
DaTuner: Ιδανικό tuner για κούρδισμα κιθάρας, βιολιού, μπάσου, τσέλο, μαντολίνου, άρπας, σαξόφωνου και πολλά άλλα όργανα.

Κουρδιστήρια (tuners) για iPhone και iPad

Pano Tuner: Ένα πολύ απλό δωρεάν κουρδιστήρι με κλασσικό design.
Guitar Tuna:  Κατάλληλο για κούρδισμα κιθάρας, μαντολίνου, μπάσο και άλλων έγχορδων οργάνων. Έχει πολύ όμορφο design.
Cleartune: Μπορεί ο συγκεκριμένος tuner να μην είναι δωρεάν, αλλά τον βάλαμε στη λίστα γιατί απλά είναι ένας από τους καλύτερους.