10 Γνωστές Ταινίες με Θέμα το Πιάνο

Από το 1700 που κατασκευάστηκαν τα πρώτα πιάνο, μέχρι και σήμερα έχουν πρωταγωνιστήσει εννοείται σε συναυλίες αλλά  και σε θεατρικές και σε ταινίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 150 ταινίες που κεντρικό τους θέμα έχουν το πιάνο. Εμείς συγκεντρώσαμε τις 10 γνωστότερες ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε:

1. Μαθήματα Πιάνο (The Piano)

mathimata-piano

Η ταινία “Μαθήματα Πιάνο” είναι ένα ρομαντικό δράμα και προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1993, κάνοντας τεράστια εμπορική επιτυχία. Κέρδισε 3 Όσκαρ και ένα Χρυσό Φοίνικα. Διαβάστε για το σενάριο, τους πρωταγωνιστές και άλλα περισσότερα εδώ.

2. Η δασκάλα του Πιάνο (The Piano Teacher)

i-daskala-tou-piano

Η ταινία “Δασκάλα του Πιάνο” προβλήθηκε το 2001 και απέσπασε 3 βραβεία στο Φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

3. Ο Πιανίστας (The Pianist)

o-pianistas

Η φοβερή αυτή ταινία βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών και με 3 χρυσά αγαλματίδια Όσκαρ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

4. Grand Piano

grand-piano

Ο κάθε πιανίστας στοχεύει στο να παίξει ένα κομμάτι χωρίς να κάνει λάθος ούτε σε μια νότα. Τι συμβαίνει όμως όταν από αυτό εξαρτάται η ζωή σου; Ένα θρίλερ με θέμα ένα πιανίστα που βρίσκει ένα θανάσιμο μήνυμα πάνω σε μια παρτιτούρα. Δείτε περισσότερα εδώ.

5. Vitus

vitus

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή ενός μικρού (6 ετών) αλλά ταυτόχρονα χαρισματικού πιανίστα, από τον οποίο οι γονείς του έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Η ταινία είναι γερμανική αλλά έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και σίγουρα αξίζει να δείτε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

6. 4 Minutes

4-minutes-tainia

Το “4 Minutes” είναι ένα γερμανικό δράμα και παρουσιάζει τη ζωή ενός κοριτσιού που το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να παίζει πιάνο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Κέρδισε πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές. Δείτε περισσότερα εδώ.

7. The Mephisto Waltz

the-mephisto-waltz

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

8. Shine

shine

Το Shine είναι μια ταινία του 1996 με πολύ καλές κριτικές. Διηγείται την ιστορία ενός πιανίστα που τον πιέζει η οικογένειά του ώστε να μην ακολουθήσει αυτό που αγαπά… το να παίζει πιάνο και παθαίνει νευρικό κλονισμό. Χρόνια αργότερα επιστρέφει ξανά στο αγαπημένο του όργανο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

9. The Competition

The Competition

Όπως το αναφέρει και ο τίτλος της ταινίας πρόκειται για ένα διαγωνισμό πιάνο στον οποίο θα γνωριστεί και θα ερωτευθεί  ένα νεαρό ζευγάρι. Η ταινία είναι του 1980 αλλά οι fans του είδους θα τη λατρέψουν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10. The Legend of 1900

the-legend-of-1900

Για το τέλος αφήσαμε μια εκπληκτική ταινία. Το “The Legend Of 1900” εξιστορεί τη ζωή ενός άνδρα που γεννήθηκε πάνω σε ένα πλοίο και δεν πάτησε ποτέ του το πόδι του στη γη. Το μόνο του πάθος ήταν το πιάνο και η εξέλιξη που είχε είναι πραγματικά καταπληκτική. Σίγουρα αξίζει το χρόνο σας σαν ταινία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.