Πείτε σ’ αγαπώ μέσα από ένα τραγούδι

Το να πείτε “σ’

Το να πείτε “σ’ αγαπώ” σε κάποιον μπορεί να μοιάζει δύσκολο αλλά, όπως λέει και η παροιμία (αν) μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε ένα τραγούδι αξίζει ένα εκατομμύριο. Είτε πρόκειται για το άλλο σας μισό, τον καλύτερο σας φίλο, κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή οποιονδήποτε άλλον που αγαπάτε, τίποτα δεν λέει «σ’ αγαπώ» όπως η μουσική. Υπάρχουν τόσα πολλά ερωτικά Ελληνικά τραγούδια εκεί έξω που είναι δύσκολο να διαλέξουμε μόνο ένα, για αυτό ξεχωρίσαμε τα παρακάτω τέσσερα!

Από κλασικές έως σύγχρονες επιτυχίες, διαβάστε παρακάτω και χρησιμοποιήσετε τη μουσική ως τρόπο έκφρασης αγάπης!

1) Όταν έχω εσένα
Πρόκειται για ένα βαθιά συναισθηματικό τραγούδι που για πολλούς αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν ερωτικό ύμνο. Οι στίχοι του εκφράζουν τα μοναδικά συναισθήματα αγάπης που μπορεί κάποιος να νιώσει για το άλλο του μισό, μέσα από μια πολύ απαλή μελωδία. Η μουσική του ακούγεται ακόμα πιο ρομαντική στο πιάνο, όμως και η κιθάρα είναι μια πολύ καλή επιλογή.

2) Για να σε συναντήσω
Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε και ως ένα ποιητικό τραγούδι και αυτό γιατί για την σύνθεση του ο Κώστας Λειβαδάς εμπνεύστηκε από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη “Πολύ πριν σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα”. Υπάρχει κάτι πιο ολοκληρωτικό από το να πείτε στο αγαπημένο σας πρόσωπο «α, για να γεννηθείς εσύ, κι εγώ για να σε συναντήσω. Γι’ αυτό έγινε ο κόσμος…» ; Θα βρείτε διαθέσιμες τις παρτιτούρες του για για πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο μαζί με τη φωνή του τραγουδιού.

3) Ό,τι ονειρευόμουν
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, το τραγούδι τα λέει όλα από μόνο του. Χαρακτηρίζεται ως pop αλλά αν το παίξετε σε πιάνο ή κιθάρα μπορεί να αποκτήσει μια πιο ρομαντική μορφή. Έχει μέσο επίπεδο δυσκολίας οπότε με λίγη εξάσκηση και οι αρχάριοι θα μπορέσετε να το αφιερώστε στο άτομο που πάντα ονειρευόσασταν!

4) Εγώ κι εσύ μαζί
Κλείνουμε με ένα τραγούδι που είναι ωδή για τη φιλία και τη συνοδοιπορία. Είμαστε σίγουροι ότι ξέρετε την ιστορία πίσω από το τραγούδι αλλά θα την αναφέρουμε για αυτούς τους λίγους που δεν την γνωρίζουν. Το γνωστό ελληνικό τραγούδι “Εγώ κι εσύ μαζί” είναι στα αλήθεια διασκευή του τραγουδιού “You’ve got a friend in me” που ήταν το βασικό τραγούδι της ταινίας Toy Story των Disney Story/Pixar. Οι παρτιτούρες του είναι διαθέσιμες σε νότες για πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο και  φυσικά έχουν μαζί και τη φωνή του τραγουδιού!

Αυτά είναι κάποια από τα πιο τρυφερά Ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών, θα βρείτε διαθέσιμες στο Partitoura.gr. Φέτος πείτε σ’ αγαπώ με έναν άλλο τρόπο!