Οι best sellers παρτιτούρες μας

Κλασσικό ή μοντέρνο, έντεχνο ή pop, ελληνικά ή ξένα; Η λίστα με τα best seller είναι μεγάλη και περιέχει μέσα τα πάντα. Σαξόφωνο, βιολί, κιθάρα ή πιάνο; Ότι παρτιτούρα και να ψάχνεις θα την βρεις σίγουρα μέσα στη τεράστια συλλογή μας!

Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικές από τις πιο δημοφιλής προτάσεις μας.

1) Το φιλαράκι
Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1986 από τη Σοφία Βόσσου και μέχρι σήμερα το βιογραφικό του μετράει πολλές παραλλαγές και επανεκτελέσεις, με τη πιο γνωστή αυτή του Αντώνη Ρέμου.
Είναι από τα πιο γνωστά ’80s τραγούδια και είναι δύσκολο να φανταστείς ότι υπάρχει κάποιος που δεν το έχει ακούσει ποτέ. Η διαχρονικότητα του σε συνδυασμό με την όμορφη μελωδία του εξασφαλίζουν εδώ και χρόνια μια σταθερή θέση στη λίστα με τα best seller μας.

2) Τα ήσυχα βράδια
Ή αλλιώς “το τραγούδι της ερήμου” κυκλοφόρησε το 1996 από την Αρλέτα και σχεδόν μια 20ετία μετά παραμένει σταθερά ένα τραγούδι που μικροί και μεγάλοι αγαπούν. Διακρίνεται από την άκρως ερωτική και ξεχωριστή του μελωδία, όσα κομμάτια και να ακούσεις πάντα θα την αναγνωρίζεις και θα σιγοτραγουδάς τους στίχους. Οι best sellers παρτιτούρες είναι αυτές
του πιάνου και της κιθάρας.

3) Δε ζητάω πολλά
Ο Κωστής Μαραβέγιας σύνθεσε και ερμήνευσε το 2007 ένα πρόσχαρο, ερωτικό τραγούδι που μαρτυράει όλα όσα θέλουμε να πούμε σε αυτούς που αγαπάμε αλλά διστάζουμε. Είναι από τα εύκολα κομμάτια που μπορεί να παίξει κάποιος αρχάριος στη κιθάρα και αυτό σε συνδυασμό με τον ευχάριστο ήχο του το καθιστούν ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια των τελευταίων χρόνων!

4) Και έμεινα εδώ
Το 2008 ο Στέλιος Ρόκκος τραγούδι για πρώτη φορά αυτό το μοναδικό τραγούδι που έχει ταυτιστεί με τη φωνή του όσο κανένα άλλο. Είναι ένα έντονο ρομαντικό τραγούδι που μιλάει στη ψυχή όλων των ερωτευμένων. Μας το έχουν αφιερώσει και το έχουμε αφιερώσει τουλάχιστον μια φορά, για να δηλώσουμε την αγάπη μας. Είναι ιδανική επιλογή για να μάθει κάποιος να το παίζει στο πιάνο, γι΄αυτό και όλοι του δείχνουν μεγάλη προτίμηση.

5) Όταν έχω εσένα
Το 2011 ο Δημήτρης Μητροπάνος ερμήνευσε ένα τραγούδι που περιέχει όλα αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε αλλά δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε. Στο άκουσμα του η συγκίνηση είναι κάτι αναπόφευκτό αφού και μόνο η μελωδία του έχει έναν χαρακτήρα βαθιά συναισθηματικό. Παραμένει εδώ και πολλά χρόνια αγαπημένο τραγούδι πολλών και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από τη κατηγορία με τα αγαπημένα του κοινού μας.

Αυτές είναι κάποιες από τις best sellers επιλογές μας, στο partitoura.gr που αποτελούν ιδανικό ξεκίνημα για όσους θέλουν να μελετήσουν και να διεισδύσουν ακόμη πιο πολύ στην ελληνική μουσική και τη μελωδία της.