Τραγούδι του μήνα: Το τσιγάρο

Το τσιγάρο είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο δημοφιλή τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα, σε μουσική της εξαιρετικής Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους της Ελένης Ζιώγα!
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο ερμηνευτής, το τραγούδι στην αρχική του μορφή όπως γράφτηκε από την Ευανθία Ρεμπούτσικα, ήταν ένα βαλς με τίτλο “Υπόσχεση” ή “Όρκος”.

“Μαζί με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, κατεβήκαμε κρυφά στο υπόγειο στούντιο όπου διέθετε, πήρε την κλασική κιθάρα του και διαβάζοντας τον στίχο της Ελένης Ζιώγα, το κάναμε χασάπικο. Το ηχογραφήσαμε πρόχειρα και το εμφανίσαμε ως έκπληξη και εν είδη πειράγματος στην Ευανθία. Εκείνη, ενώ περιμέναμε να την ξαφνιάσουμε, αντιθέτως χάρηκε πάρα πολύ. Η δε μεγαλύτερη έκπληξή και για τους τέσσερις, ήρθε όταν παρουσιάσαμε τα δοκιμαστικά του CD, στον “σκληρό” Τάσο Φαληρέα, συμπαραγωγό τότε του δίσκου, ο οποίος παρά την σχέση του τόσα χρόνια και την όποια κούρασή του από τη δισκογραφία, έκανε κάτι που μας άφησε όλους άφωνους… Όταν έφτασε στο τραγούδι, δάκρυσε…Έτσι λοιπόν, από ένα θαυμάσιο βαλς, από μία παρέα που ενώθηκε για πάντα και παραμένει αγαπημένη μέχρι και σήμερα, από ένα πείραγμα, ένα χαμόγελο κι ένα δάκρυ, δισκογραφήθηκε το τραγούδι που έμελλε να αλλάξει για πάντα την σχέση όλων μας με την δισκογραφία… ”

Βρείτε την παρτιτούρα του τραγουδιού “Το τσιγάρο” με νότες για πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο και φωνή κάνοντας κλικ εδώ