Βαγγέλης Γερμανός

Ο Βαγγέλης Γερμανός γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αν και σπούδασε μαθηματικός η μουσική αποτελούσε πάντα μεγάλη του αγάπη. Μιλώντας για τη μουσική αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του:

“Από πιτσιρικάς με την κιθάρα χανόμουν. Ο χρόνος όταν κάνεις κάτι που αγαπάς εξαφανίζεται. Ακόμα και τώρα κάθομαι να γράψω μουσική και κοιτάζω το ρολόι και είναι 11 το πρωί και μετά από λίγο κοιτάζω το ρολόι και είναι 4 το απόγευμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τον χρόνο που τον φτιάξαμε για να μας υπηρετεί και που εντέλει μας καταδυναστεύει γιατί τον αφήσαμε, όταν ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς, τον καταργείς. Ειδικά με τη μουσική που είναι τέχνη του χρόνου, μπορείς να επέμβεις πάνω στον αντικειμενικό χρόνο και με τρόπο διδακτικό και για τους πολιτικούς και για όλους. Γιατί αυτό που κάνουμε κι εμείς με τη μουσική είναι να διατυπώνουμε μια διαφωνία και μετά να την λύνουμε.”

Αποτελεί πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, καθώς εκτός της μουσικής έχει επίσης ασχοληθεί με τη ζωγραφική, την υποκριτική αλλά και με τη συγγραφή, πιστεύοντας πως ότι κάνουμε στη ζωή το κάνουμε τελικά για να εξομοιωθούμε και όχι για να ξεχωρίσουμε. Τα τραγούδια του έχουν αγαπηθεί πολύ και είναι γνωστά σε διαφορετικές γενιές. Ο ίδιος μιλώντας για αυτά λέει:

“Όταν πρωτοέβγαλα τραγούδια ένιωθα ότι κάποιος είχε βγάλει το ημερολόγιό μου στη φόρα. Άκουγα ανθρώπους να τα λένε ή να τα παίζουν στο ραδιόφωνο και ντρεπόμουν τόσο πολύ. Όταν όμως αυτά σιγά σιγά αγαπηθήκανε και τα παραδέχτηκε το κοινό τότε κατάλαβα ότι τα πιο προσωπικά πράγματα που έχουμε είναι και τα πιο κοινά. Και το τραγούδι είναι αυτή η συνάρτηση, η σύνδεση με την δεξαμενή των ονείρων όλων των ανθρώπων”

Βρείτε παρτιτούρες για πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο και φωνή τραγουδιών του Βαγγέλη Γερμανού εδώ.