Πριγκιπέσσα

Η Πριγιπέσσα αποτελεί πιθανότατα το πιό γνωστό και αγαπητό στο κοινό κομμάτι του συνθέτη και ερμηνευτή Σωκράτη Μάλαμα. Ο ίδιος ο  δημιουργός ανέφερε σε συνέντευξή του, σχετικά με το αγαπημένο κομμάτι:

Δεν σου έχει τύχει ποτέ να κάνεις λάθος εκτίμηση για ένα τραγούδι και μετά να αλλάξεις γνώμη, και αυτό να σε δικαιώσει; «Κατά μια έννοια, έτσι έγινε με την “Πριγκιπέσσα”! Την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα λεφτά να της πάρω κάτι. Μαγείρευε να φάμε φακές, που ήταν ό,τι είχε απομείνει, και ενώ την έβλεπα σκέφτηκα: “Αυτό αξίζει τον κόπο τώρα να το τραγουδήσει κάποιος, να το βγάλει προς τα έξω”. Το έγραψα και το έπαιξα κατευθείαν, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου χρόνος. Οταν το έπαιξα λύθηκα στα γέλια, το θεώρησα τόσο αστείο. Η φίλη μου, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη μουσική, άφησε κάτω τις κουτάλες και μου είπε: “Πότε το έγραψες αυτό το τραγούδι; Το ξέρεις ότι είναι πάρα πολύ καλό; Απορώ γιατί γελάς”».

Συγγνώμη, αλλά έπειτα από αυτό το δώρο δεν άλλαξε η σχέση σου με αυτήν τη γυναίκα; «Την παντρεύτηκα».”

Βρείτε παρτιτούρα του τραγουδιού «Πριγιπέσσα» για πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο και φωνή, παρτιτούρα και ταμπλατούρα για κιθάρα, καθώς και για μπουζούκι.

Το παραπάνω, αποτελεί απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη του Σωκράτη Μάλαμα στο ΒΗΜagazino.