Ο δικός μου ο δρόμος

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό τραγούδι σε ερμηνεία του μοναδικού Πασχάλη Τερζή, μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους της Εύης Δρούτσα.

Ο συνθέτης του τραγουδιού Γιώργος Θεοφάνους, έχει αναφερθεί σε τηλεοπτική εκπομπή στον τρόπο με τον οποίο γράφτηκε το τραγούδι.

Είπε σχετικά: «Είναι μια περίεργη ιστορία, να σου πω την αλήθεια. Τότε είχαμε συναντηθεί με την Εύη Δρούτσα στο σπίτι της και γράφαμε. Κάποια στιγμή εκείνη φεύγει σε άλλο δωμάτιο, δεν ξέρω τι πήγε να κάνει. Τότε χτύπησε το θυροτηλέφωνο και ακούω τη φωνή της από μέσα να μου λέει: “Ρε συ Γιώργο, έχει ένα φάκελο πάνω στο τραπεζάκι, δώσ’ το του. Είναι ένας κούριερ για τον Κορκολή”. Τότε ο Στέφανος με την Εύη έκαναν απίστευτα πράγματα. Παίρνω τον φάκελο, τον ανοίγω και από πάνω βλέπω αυτόν τον στίχο, “ο δικός μου ο δρόμος”. Με τρομερό θράσος, παίρνω τον στίχο, τον βάζω στην τσέπη, κλείνω τον φάκελο και τον δίνω στον κούριερ. Δεν είπα τίποτα στον κούριερ. Τελειώσαμε τη δουλειά, πήγα στο σπίτι μου, κάθισα στο πιάνο, ήταν από αυτές τις ευλογημένες μέρες που μου βγήκε μια κι έξω το τραγούδι – και την πήρα τηλέφωνο. Κλαίγαμε και οι δύο στο τηλέφωνο. Της είπα: “Μη νομίζει ο Στέφανος ότι του πήρα το τραγούδι”. Μου λέει: “Ο Στέφανος δεν ξέρει τίποτα, το τραγούδι είναι τραγουδάρα, θα γίνει μεγάλη επιτυχία”. Και είχε δίκιο. Στέφανε, απολογούμαι αν σου έκλεψα μια επιτυχία».

Βρείτε την παρτιτούρα του τραγουδιού «Ο δικός μου ο δρόμος» για πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο και φωνή

Πηγή: http://www.iefimerida.gr